Választott Várpalota

Ez egy rövid kis írás lesz, és a legkevésbé sem valami elemzés. Ahhoz az adatok pontos megismerése szükséges, no meg kedv és idő hozzá. A legelején szeretnék gratulálni a megválasztott képviselőknek, függetlenül attól, hogy milyen pártszínekben indultak. A választók döntöttek, és azt tudomásul kell venni.

A mostani választás lényegében nem hozott nagy változást a képviselő-testület összetételében (ha a személyi összetételt nem számítjuk), hiszen egy egyéni helyet megint nem sikerült a Fidesznek megszereznie, a kompenzációs listáról meg a nem kormánypártiak jutottak be. Annyi a különbség, hogy azt az egyetlen egyéni képviselői helyet nekünk sikerült elnyernünk, nem egy független jelöltnek. Persze a személyek változtak, részünkről új képviselők kezdik meg az önkormányzati munkát.

Balatoni Csilla Noémi, Sipos Tamás, Dániel Mária Magdolna

Ha valaki nekem áprilisban (amikor megkezdtük a tárgyalásokat az együttműködésről) azt mondja, hogy egy ilyen tartalmas, kerek, és nem utolsó sorban jókedélyű kampányt fogunk végigvinni, azt kinevettem volna. Már maga az összefogás megvalósulása is nagy eredmény volt, a polgármesterjelölt megtalálása és közös elfogadása pedig a pont volt az “i”-n. Itt kell megköszönnöm Borsik Ákosnak, hogy elfogadta ezt a nem kevés kockázattal járó feladatot.

Borsik Ákos

Nem ez volt az első kampány, amiben részt vettem, sőt: kampányfőnökként sem ez volt az első. Így nyugodtan kijelenthetem, hogy nem lehet lelkiismeret-furdalásunk. Ebbe a kampányba emberileg, szellemileg és anyagilag is beletettünk mindent, ami tőlünk telt. És nem győzöm hangsúlyozni, hogy végig nagyon jó hangulatban dolgoztunk együtt, pedig a végére már nagyon elfáradtunk.

Ennél természetesen jobb eredményt vártunk, de a választók így döntöttek, és ezt nyilván elfogadjuk. A közös munkát, az együttműködést viszont kipróbáltuk, és ezt sikeresnek ítélhetjük. Ez mindenképp biztató a jövőre nézve. Az ország sok településén ez már a mostani választáson manifesztálódott, Várpalota egyelőre még kivár. Mi tesszük tovább a dolgunkat.

DJ

Vélemény, hozzászólás?