Városi ünnep a Békemenet árnyékában?

A március 15-i városi ünnepség – kevés kivételtől eltekintve – a délelőtti órákban kerül megrendezésre. Idén azonban 17 órára tették a szervezők. Gondolkodtam, gondolkodtam, és végül arra jutottam, hogy hogy ennek két oka is lehet.

Az egyik, hogy belezavarjanak a budapesti, a DK-Szolidaritás, az MSZP-Párbeszéd, az Együtt és a MLP közös nagygyűlésébe. Ennél is valószínűbb azonban, hogy a Fideszben utasításba adták, hogy minden mozogni tudó tag, aktíva vegyen részt a Békemeneten és hallgassa meg a Vezírt. Márpedig onnan haza is kell érni, így jöhetett ki a délután 5 órai kezdés.

A várpalotai demokratikus ellenzék így döntési kényszerbe került: vagy a városi ünnepségen vesz részt, és meghallgatja Kontrát Károly minden bizonnyal napi politikai aktualitásoktól mentes, nagyon ünnepi beszédét, majd koszorúz, avagy a budapesti nagygyűlésre utazik fel.

Közösen úgy döntöttek, hogy inkább március 14-én emlékeznek meg ’48 hőseiről, a nemzeti ünnep napján pedig a budapesti rendezvényen vesznek részt. Így ma 10 órakor a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd helyi vezetői közösen koszorúztak a Thury-vár mögötti emlékhelynél.

DJ

honlap1

 

honlap2

honlap3

honlap4

honlap5

honlap6

honlap7

 

Vélemény, hozzászólás?